A huge collection of 3400+ free website templates JAR theme com WP themes and more at the biggest community-driven free web design site
Home / Berita Semasa / Video : Penduduk Desa Mentari Sambut Baik KPKT Ganti Lif

Video : Penduduk Desa Mentari Sambut Baik KPKT Ganti Lif

Kementerian Perumahan dan Kerajaan Tempatan telah meluluskan peruntukan sebanyak RM1.1 juta untuk memberi kemudahan dua lif baharu kepada Blok 6 flat berkenaan manakala lif di Blok 4 akan dibaiki.

Menterinya Tan Sri Noh Omar berkata “kemudahan lif yang diberikan kementerian itu bakal memberi keselesaan kepada penduduk selepas lif sedia ada mengalami kerosakan dan tidak dibaiki sejak sekian lama.

“Kementerian juga akan memperbaiki jeriji tangga yang rosak teruk selain memperkenalkan sistem kad akses kepada penduduk yang mahu menggunakan kemudahan lif ini, gril dan sistem kamera litar tertutup untuk tujuan pemantauan,” tambahnya lagi.

Menyambut baik keprihatinan kementerian itu, Pengerusi Badan Pengurusan Bersama Blok 6, Norizan Harun berkata penambahbaikan itu memberi kelegaan kepada penduduk yang sekian lama berdepan masalah tersebut.

“Saya sangat berterima kasih kepada kementerian kerana sudi mendengar rintihan kami. Kedua-dua lif di blok saya ini telah lama rosak. Memang kami mempunyai masalah terutama ketika musim tiada air dan terpaksa mengangkut bekas berat berisi air naik-turun tangga,” katanya.

Beliau yang telah menetap di Blok 6 sejak flat itu dibina kira-kira 15 tahun lalu berkata kemudahan kad akses pada lif tersebut akan mengelakkan segelintir penduduk daripada terus tidak membayar fi penyelenggaraan.

“Bagi saya kalau ada kemudahan kad akses ini amat bagus kerana ada penduduk yang tak bayar yuran. Selepas ini, kalau mereka tidak bayar, mereka tidak akan dapat naik lif menggunakan kad akses,” katanya.

About Keruing Hitam

Check Also

KPKT Bantu Baik Pulih Flat Yang ‘Dilupakan’ Kerajaan Selangor

Baru sahaja pulang ke tanahair selepas mengerjakan haji semalam, Tan Sri Noh Omar hari ini …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *