A huge collection of 3400+ free website templates JAR theme com WP themes and more at the biggest community-driven free web design site
Home / Berita Semasa / Skandal YAWAS : Teresa Kok Nafi Wang Masuk Akaun

Skandal YAWAS : Teresa Kok Nafi Wang Masuk Akaun

Ahli Parlimen DAP Seputeh, Teresa Kok menafikan yang dirinya tahu tentang sejumlah wang yang dimasukkan ke dalam akaunnya daripada agensi negeri Selangor iaitu Yayasan Warisan Anak Selangor (YAWAS).

Teresa ketika ditemui di lobi Parlimen dan ditanya mengenai pendedahan Pengerusi Gabungan NGO Selangor, Datuk Seri Jamal Md. Yunos hanya menjawab ‘tidak ada’ menerima wang seperti didakwa kerana beliau adalah wakil rakyat Kuala Lumpur.

“Tidak ada, tidak ada. Saya wakil rakyat Kuala Lumpur, itu dana untuk wakil Selangor. Jadi tanya ahli parlimen Selangor,” kata Kok ringkas apabila ditanya.

Teresa juga enggan menjawab lebih lanjut mengenai dakwaan Jamal tersebut.

Jamal sebelum ini juga mendesak Menteri Besar Selangor Datuk Seri Azmin menjawab dakwaan transaksi YAWAS berjumlah RM200 juta yang disalurkan kepada ahli parlimen di Kuala Lumpur sedangkan ia wang rakyat di Selangor.

Azmin bagaimanapun mengunci mulut daripada menjawab tuduhan itu, malah Jamal juga mendesak supaya Azmin menyamannya jika dakwaan dibuat itu satu fitnah.

Jamal juga sebelum ini sudah menyerahkan dokumen bukti penyelewengan kepada Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) Selangor, antaranya surat dari Perbendaharaan Negeri Selangor bertarikh 13 Disember 2013 kepada pengurus cawangan Ambank yang memohon membuka akaun bagi skim Mesra Usia Emas di atas beberapa ahli parlimen Wilayah Persekutuan.

Antara MP tersebut adalah MP Cheras, Tan Kok Wai, MP Kepong Tan Seng Giaw, MP Batu Tian Chua, MP Wangsa Maju Tan Kee Kwong dan MP Segambut Lim Lip Eng.

– bnbbc

About Keruing Hitam

Check Also

KPKT Bantu Baik Pulih Flat Yang ‘Dilupakan’ Kerajaan Selangor

Baru sahaja pulang ke tanahair selepas mengerjakan haji semalam, Tan Sri Noh Omar hari ini …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *