A huge collection of 3400+ free website templates JAR theme com WP themes and more at the biggest community-driven free web design site
Home / Berita Semasa / Setelah Rafizi Angin Satu Badan, Guan Eng Ikut Meroyan

Setelah Rafizi Angin Satu Badan, Guan Eng Ikut Meroyan

Setiausaha Agung DAP, Lim Guan Eng menyifatkan Pas seperti `burung belatuk’ kerana berpuas hati dengan penjelasan yang dibuat 1Malaysian Development Berhad (1MDB).

Menurut beliau yang juga Ketua Menteri Pulau Pinang, pihaknya sangsi sama ada PAS benar-benar faham dan jelas dengan kontroversi berkaitan 1MDB seperti dibangkitkan pembangkang selama ini.

Tambahnya, Pas sepatutnya lebih berani mempersoal Ketua Pegawai Eksekutif (CEO) 1MDB, Arul Kanda mengenai kemelut yang melanda 1MDB.

Malah, ujarnya lagi, Arul Kanda sendiri sepatutnya memainkan peranan dengan menjelaskan semua perkara berkaitan 1MDB termasuk peranan yang dimainkan jutawan kelahiran negeri ini, Jho Low.

“Adakah PAS ada bertanya mengenai peranan Jho Low ini kepada 1MDB? Mengapa tidak minta Jho Low balik ke negara ini untuk disiasat?

“Mungkin 1MDB hanya menjelaskan kepada pihak-pihak yang akan bersetuju dengan mereka sahaja, tetapi tidak berani berdepan dengan pemimpin pembangkang yang tahu mengenai 1MDB ini,” katanya kepada pemberita di sini hari ini.

Pada hari Isnin lepas, Timbalan Presiden PAS, Tuan Ibrahim Tuan Man melahirkan keyakinan dengan pelan rasionalisasi 1MDB selepas pemimpin parti itu mengadakan pertemuan dengan 1MDB.

Menurut Tuan Ibrahim, keyakinan itu berdasarkan usaha dan komitmen pihak terlibat dan beranggapan syarikat tersebut mampu dipulihkan sekiranya tiada campur tangan pihak yang menggangu pelan pemulihan yang sedang berjalan.

– MalaysiaGazette

About Keruing Hitam

Check Also

KPKT Bantu Baik Pulih Flat Yang ‘Dilupakan’ Kerajaan Selangor

Baru sahaja pulang ke tanahair selepas mengerjakan haji semalam, Tan Sri Noh Omar hari ini …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *