A huge collection of 3400+ free website templates JAR theme com WP themes and more at the biggest community-driven free web design site
Home / Berita Semasa / Dalam Negara / Politik / Selangor BN punya jika dapat sokongan bukan Melayu

Selangor BN punya jika dapat sokongan bukan Melayu

Budiman Zohdi

Mendapatkan sokongan pengundi bukan Melayu ialah kunci kepada Barisan Nasional untuk merampas kembali Selangor daripada kerajaan Pakatan Rakyat, kata Ahli Parlimen Sungai Besar.

Budiman Mohd Zuhdi berkata ini kerana di Selangor, komposisi jumlah pengundi antara orang Melayu dan bukan Melayu adalah sama.

“Sungai Besar kita ada pengalaman menang di Pusat Daerah Mengundi masyarakat Cina.

“BN di Sungai Besar juga membuka pusat komuniti pendidikan Cina di kawasan mereka. Kita berikan tuisyen percuma kepada rakan berbangsa India. Kita pastikan calon mesra orang Cina.

“Kita selamatkan nelayan Cina kerana mereka dalam kesusahan,” katanya ketika membahaskan ucapan dasar presiden pada Perhimpunan Agung Umno di sini hari ini.

Malah, katanya Datuk Seri Jamal Md Yunos, individu dilabel rasis oleh DAP yang memulakan usaha untuk menyelamatkan nelayan Cina.

“Kita nak buktikan BN ini bukan rasis dan membantu semua kaum pada saat kesusahan,” katanya.

About RJ

Check Also

Bahtera PH Bersama Tiga Nakhoda Akan Karam – TPM

Tindakan pembangkang meletakkan tiga pemimpin untuk mengetuai Pakatan Harapan boleh diumpamakan sebagai sebuah kapal tiga …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *