A huge collection of 3400+ free website templates JAR theme com WP themes and more at the biggest community-driven free web design site
Home / Berita Semasa / Samanlah saya : Abdul Rahman Dahlan

Samanlah saya : Abdul Rahman Dahlan

Datuk Abdul Rahman Dahlan menyifatkan kenyataan yang dikeluarkan Lim Guan Eng seperti individu tidak bertamadun dan gagal memperlihatkan gaya seorang ketua menteri.

Sehubungan itu beliau mencabar Guan Eng untuk memfailkan saman terhadap beliau atas dakwaan memfitnah selepas Ketua Menteri Pulau Pinang itu mendakwa dirinya sengaja tidak mahu meneruskan debat secara terbuka mengenai isu Taman Manggis.

lge vs rahmanMenteri Kesejahteraan Bandar, Perumahan dan Kerajaan Tempatan itu berkata beliau tiada masalah jika Guan Eng mahu berhadapan dengan dia di mahkamah.

“Jika anda fikir apa yang saya dedahkan mengenai anda adalah pembohongan, saman sahaja saya kerana fitnah. Saya amat berbesar hati berjumpa anda di mahkamah!,” kata Abdul Rahman yang juga Ahli Parlimen Kota Belud menerusi Twitternya pada Ahad.

Kenyataan tersebut dikeluarkan apabila Guan Eng mendakwa Abdul Rahman gagal sebagai seorang menteri selepas debat secara terbuka itu dibatalkan.

Kedua-dua pemimpin itu dijadualkan berdebat secara terbuka mengenai isu Taman Manggis pada minggu lalu tetapi dibatalkan atas nasihat Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) dan Ketua Polis Negara.

Debat itu dibatalkan kerana ia didakwa menyebabkan prejudis terhadap siasatan yang sedang dilakukan.

About RJ

Check Also

KPKT Bantu Baik Pulih Flat Yang ‘Dilupakan’ Kerajaan Selangor

Baru sahaja pulang ke tanahair selepas mengerjakan haji semalam, Tan Sri Noh Omar hari ini …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *