A huge collection of 3400+ free website templates JAR theme com WP themes and more at the biggest community-driven free web design site
Home / Berita Semasa / Premis Sewa Tertunggak RM233k Adalah Pejabat PKR Selangor

Premis Sewa Tertunggak RM233k Adalah Pejabat PKR Selangor

Inspirasi Melayu Gombak (IMPAK) mendakwa premis yang dikatakan gagal melunaskan hutang kepada Yayasan Selangor adalah Ibu Pejabat PKR negeri itu.

Presidennya, Datuk Zul Azhari Mohamed Juah berkata mak tidak hairanlah mengapa Ketua Wanita PKR, Zuraida Kamaruddin dan bekas ADUN Kajang, Lee Chin Cheh sanggup menjadi ‘orang tengah’ untuk berunding dengan Yayasan Selangor bagi melupuskan hutang sewa sebanyak RM233,000 yang gagal dilangsaikan.

“Terbaru, hasil siasatan kami menemukan satu fakta lebih mengejutkan. Premis tersebut disewa sebagai pejabat PKR negeri yang ketika itu diketuai oleh Datuk Seri Azmin Ali.

“Apakah kepentingan Zuraida dalam syarikat tersebut dan apakah bentuk habuan yang dijanjikan kepada beliau,” katanya di Batu Caves hari ini.

Premis berkenaan dikatakan disewa atas nama syarikat Tremendous Porgress Sdn Bhd, yang dimiliki Abdul Latif Shaari yang juga Timbalan Ketua Cabang PKR Ampang.

Terdahulu, Zuraida dilaporan menafikan dakwaan itu, bagaimanapun Zul Azhari tangkas menjelaskan maklumat itu diperolehinya daripada minit mesyuarat Yayasan Selangor.

Pada masa yang sama, Zul Azhari juga mempersoalkan mengapa Termendous Progress memberikan premis yang disewanya sebagai pejabat PKR Selangor.

“Apakah bentuk habuan yang diterima oleh syarikat yang sudi memberikan premis sewaan miliknya kepada pihak lain? Ada sesuatu yang misteri disitu.

“Pihak syarikat tidak pernah membayar satu sen pun kepada Yayasan Selangor, premis tersebut diduduki selama 2 tahun tanpa deposit dan bayaran sewaan bulanan, bagaimana sebuah syarikat dapat menduduki sebuah premis tanpa membayar deposit?,” soalnya lagi.

About Keruing Hitam

Check Also

KPKT Bantu Baik Pulih Flat Yang ‘Dilupakan’ Kerajaan Selangor

Baru sahaja pulang ke tanahair selepas mengerjakan haji semalam, Tan Sri Noh Omar hari ini …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *