A huge collection of 3400+ free website templates JAR theme com WP themes and more at the biggest community-driven free web design site
Home / Berita Semasa / Pimpinan PH Tidak Boleh Dipercayai – Haji Hadi

Pimpinan PH Tidak Boleh Dipercayai – Haji Hadi

PAS tidak akan sama sekali mengharapkan Pakatan Harapan (PH) bagi memenangi Pilihan Raya Umum (PRU) kerana barisan kepemimpinannya yang tidak boleh dipercayai.

Presiden PAS, Datuk Seri Abdul Hadi Awang, berkata PH hanya bergantung harap dalam kabinet bayangan dan konsep matlamat menghalalkan cara yang lemah.

“PAS tidak mengharapkan PH kerana mengenali semua mereka yang terlibat dengan penubuhannya yang tidak boleh dipercayai harapannya.

“Jangan dapat kerusi sahaja tanpa menunaikan amanah menegakkan Islam, tanpa menafikan betapa pentingnya kerusi yang dapat, dan PAS boleh berpijak bersama Islam kalau dinafikan kerusinya sekalipun.

“PAS tetap berusaha mendapatkan kerusi bagi memimpin atau menjadi pembangkang yang menasihat, bukan merosak,” katanya dalam satu kenyataan.

Sementara itu Abdul Hadi berkata, kekuatan PAS tidak diukur kepada jumlah kerusi dimenangi dalam pilihan raya, sebaliknya berdasarkan kepada jumlah peningkatan ahlinya.

Katanya, parti itu terus berkembang dan semakin kuat berdasarkan jumlah kemasukan ahli yang semakin bertambah serta berkualiti.

Beliau berkata, kekuatan itu membuatkan PAS sukar untuk direbahkan oleh mana-mana pihak.

“PAS terus tegak bersama Islam yang ditegaskan dalam Perlembagaan diterima oleh semua parti politik di awal kemerdekaan.

“PAS tidak boleh dikuburkan dengan jatuh kerajaan atau hilang kerusinya, bahkan PAS bangkit semula setelah ditendang keluar daripada Barisan Nasional (BN) pada 1978,” katanya.

– Watan.Online

About Keruing Hitam

Check Also

Hubungan Dengan PAS, Apa Lagi Yang Azmin Tunggu – Ismail Kijo

Ketua UMNO bahagian Ampang, Datuk Ismail Kijo berkata apa lagi yang Menteri Besar Selangor, Datuk …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *