A huge collection of 3400+ free website templates JAR theme com WP themes and more at the biggest community-driven free web design site
Home / Berita Semasa / Pemimpin Berfahaman Liberal Akan Memerintah Dengan Nafsu

Pemimpin Berfahaman Liberal Akan Memerintah Dengan Nafsu

Pemimpin politik berfahaman liberal, sosialis dan komunis yang kononnya berjuang atas slogan demokrasi kini semakin terdedah.

Presiden PAS, Datuk Seri Abdul Hadi Awang berkata, mereka sedang memperjuangkan ideologi atas nama masyarakat yang tertindas.

“Terdedah selepasnya di zaman kini, penganut liberal kapitalisma disebalik slogan demokrasinya adalah monopoli diri dan kroni, politik wang dan peluang.

“Adapun komunis dan sosialis berslogankan demokrasi juga bersama kuasa pemimpin di atas nama masyarakat tertindas,” katanya dalam satu kenyataan baru-baru ini.

Abdul Hadi berkata, ideologi sedemikian pada akhirnya bakal melahirkan pemimpin negara yang lebih bernafsu daripada kapitalis terbuka.

Jelas beliau, mereka malah akan memerintah berkonsepkan sekularisma yang memisahkan agama Allah S.W.T daripada urusan duniawi.

Beliau dalam pada itu menjelaskan Islam hendaklah diamalkan secara Tafaqquh fi Al-Din.

“Kalau tidak, ibadahnya melampau, dakwahnya melampau, politik dan ekonominya juga melampau, jihadnya juga melampau,” katanya.

– MYNEWSHUB.CC

About Keruing Hitam

Check Also

KPKT Bantu Baik Pulih Flat Yang ‘Dilupakan’ Kerajaan Selangor

Baru sahaja pulang ke tanahair selepas mengerjakan haji semalam, Tan Sri Noh Omar hari ini …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *