A huge collection of 3400+ free website templates JAR theme com WP themes and more at the biggest community-driven free web design site
Home / Berita Semasa / Pejabat NOW diserbu SSM

Pejabat NOW diserbu SSM

14 OKT : Suruhanjaya Syarikat Malaysia (SSM) menyerbu pejabat Pusat Pemantauan dan Pendedahan Maklumat (NOW) di ibu negara pagi ini.

Dua pegawai kanannya Mohd Rafizi Ramli Dan Akmal Nasir berkata, suruhanjaya itu mahu memeriksa keseluruhan rekod kewangan NOW.

now RRMalaysiakini memetik kenyataan mereka  berkata pegawai SSM mahu memastikan NOW mematuhi Seksyen 167 Akta Syarikat yang mewajibkan sesebuah syarikat dan pegawai, termasuk pengarah, menyimpan rekod kewangan terperinci sehingga 7 tahun.

Bagaimanapun, Rafizi yang juga Ahli Parlimen PKR Pandan berkata beliau menasihatkan NOW supaya menunggu notis bertulis diberikan dan tidak memberikan sebarang akses kepada maklumat mereka buat masa ini.

“Sebaik sahaja notis bertulis itu dikeluarkan mengikut undang-undang, saya akan menasihatkan NOW untuk menyerahkan semua maklumat kewangan bagi tujuan Seksyen 167 Akta Syarikat kepada SSM.”

Rafizi juga berkata, jika notis bertulis itu menyenaraikan maklumat yang tiada kena mengena dengan keperluan siasatannya, mereka akan berunding dengan peguam untuk mencabarnya.

– BNBBC

About RJ

Check Also

KPKT Bantu Baik Pulih Flat Yang ‘Dilupakan’ Kerajaan Selangor

Baru sahaja pulang ke tanahair selepas mengerjakan haji semalam, Tan Sri Noh Omar hari ini …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *