A huge collection of 3400+ free website templates JAR theme com WP themes and more at the biggest community-driven free web design site
Home / Berita Semasa / PAN lebih percaya PKR, walaupun pernah dikhianati

PAN lebih percaya PKR, walaupun pernah dikhianati

7 SEPT : PAN bertindak untuk lebih percaya kepada PKR berbanding aduan yang dibuat ahlinya sendiri.

Ia berikutan PKR dikatakan telah khianat kerana berunding dengan PAS secara senyap tanpa pengetahuan PAN dan DAP.

Bagaimanapun, perkara itu telah dapat dihidu ahli PAN dimana Naib Ketua PAN Sepang, Abdul Halim Mohd Sharif berkata PAN kesal dengan tindakan PKR yang membelakangkan perjanjian bersama dalam Pakatan Harapan.

“Itu khabar angin sahaja, tak perlu layan, rundingan mesti melibatkan semua parti tiada parti runding bagi pihak parti lain.

“Kalau bukan khabar angin sekali pun, tak ada mana-mana parti yang boleh buat keputusan untuk parti lain,” katanya yang juga Pengarah Komunikasi PAN.

Sebelum ini, Abdul Halim berkata beliau tidak terperanjat jika ia benar-benar berlaku kerana ini bukan kali pertama PAN dikhianati oleh PKR, semasa dua Pilihan Raya Kecil (PRK) Sungai Besar dan Kuala Kangsar mereka juga dipermainkan oleh PKR yang berunding dengan PAS dalam menentukan kerusi yang akan mereka tandingi.

Malahan, semasa di Sungai Besar, jentera PKR juga tidak turun membantu PAN dalam berkempen semasa pilihan raya tersebut.

Mengulas lanjut, jelas Abdul Halim lagi beliau turut tidak menolak kemungkinan sekiranya aduan tersebut merupakan peringatan buat PKR dan DAP supaya jangan ada sifat untuk menikam belakang parti lain sekiranya ingin terus kekal dalam satu gabungan.

About RJ

Check Also

KPKT Bantu Baik Pulih Flat Yang ‘Dilupakan’ Kerajaan Selangor

Baru sahaja pulang ke tanahair selepas mengerjakan haji semalam, Tan Sri Noh Omar hari ini …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *