A huge collection of 3400+ free website templates JAR theme com WP themes and more at the biggest community-driven free web design site
Home / Artikel Pilihan / PADAN MUKA RAKYAT! PILIH PARTI GAGAL URUS SELANGOR

PADAN MUKA RAKYAT! PILIH PARTI GAGAL URUS SELANGOR

08 Sept 2016:
roketkona.com

Masalah demi masalah, itulah yang dihadapi rakyat Selangor apabila Pihak Berkuasa Tempatan (PBT) dan kerajaan negeri dilihat gagal menguruskan pembangunan di negeri ini dengan baik.

Masalah perparitan, longkang tersumbat, longgokan sampah tidak berkutip, banjir kilat, jalan berlubang dan pembinaan kilang tidak terancang adalah antara kegagalan pentadbiran Menteri Besar, Dato’ Seri Mohamed Azmin Ali.

Namun yang menghairankan, semua itu hanya dipandang enteng walaupun rakyat telah melaksanakan tanggungjawab mereka membayar cukai pintu dan pelbagai cukai lain dikenakan kerajaan negeri Selangor.

Malah karenah birokrasi PBT di negeri nyata amat menjengkelkan, ditambah pelbagai peraturan baru diwujudkan PBT jelas menyulitkan lagi rakyat.

Rakyat Selangor terus ditekan dengan pelaksanaan kutipan caj tempat letak kereta di kawasan yang sebelum ini tidak pernah dikenakan sebarang caj termasuk lot kedai berhampiran perumahan.

Segala gambar memaparkan kononnya Menteri Besar sanggup turun ke longkang dan parit untuk membersihkannya hanyalah kisah dongeng, realitinya keadaan tidak berlaku.

Banjir kilat kerap terjadi setiap kali hujan, lubang di jalan raya terus membesar, longkang tersumbat dan mengeluarkan bau, pengurusan sampah bertambah teruk dan paling menyedihkan, kes denggi terus meningkat di negeri ini.

Nyata keputusan rakyat menukar pentadbiran negeri Selangor tidak membawa lebih kebaikan, sebaliknya kegagalan pengurusan pembangunan negeri ini membuktikan bahawa parti yang memimpin belum mampu mengotakan janji seperti dilaungkan merekanya.

Akhirnya inilah musibah yang perlu rakyat Selangor hadapi akibat termakan janji palsu pemimpin Pakatan Harapan.

picsart_09-08-08-57-17

Lokasi: Telok Gadong, Kg Perajurit dan Telok Gong Klang

About RJ

Check Also

10 Dalil DAP Anti Islam

Pendakwah bebas, Prof. Dr. Redhuan Tee Abdullah menyenaraikan 10 bukti yang menunjukkan DAP merupakan sebuah …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *