A huge collection of 3400+ free website templates JAR theme com WP themes and more at the biggest community-driven free web design site
Home / Aktiviti YB / Masyarakat Cina di Tanjong Karang terima sumbangan

Masyarakat Cina di Tanjong Karang terima sumbangan

Lebih 3,500 keluarga yang terdiri daripada kaum Tiong Hoa di sembilan buah kampung di Parlimen Tanjong Karang menerima sumbangan sempena sambutan Tahun Baru Cina.

Ahli Parlimen Tanjong Karang, Tan Sri Noh Omar berkata, pemberian sumbangan itu dibuat secara berperingkat melalui pendekatan turun padang.

“Kita masuk ke kawasan kampung-kampung untuk menyampaikan sumbangan sempena musim perayaan ini.

“Di Tanjong Karang, kita amalkan konsep turun padang ke sembilan buah kampung yang majoriti penduduknya adalah terdiri daripada kaum Cina,” katanya.

Beliau berkata demikian ketika ditemui pada Program Penyampaian Sumbangan Sempena Tahun Baru Cina Parlimen Tanjong Karang yang diadakan di Kampung Tiram Setia, di sini.

Turut hadir, Ahli Dewan Undangan Negeri (ADUN) Permatang, Datuk Sulaiman Razak.

Malah beliau yang juga Menteri Kesejahteraan Bandar, Perumahan dan Kerajaan Tempatan (KPKT) berkata, pihaknya turut menziarahi bekas pemimpin MCA yang sudah uzur dan menyampaikan sumbangan kerusi roda.

“Kita buat secara berperingkat dan pergi kekampung-kampung kerana kita tidak mahu menyusahkan rakyat, jadi kita sendiri turun padang berjumpa dengan rakyat.

About RJ

Check Also

Noh sampaikan sijil kelayakan subsidi RMR1M

10 Disember 2016 Tanjong Karang. Tan Sri Noh Omar Ahli Parlimen Tanjong Karang hadir bersama …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *