A huge collection of 3400+ free website templates JAR theme com WP themes and more at the biggest community-driven free web design site
Home / Berita Semasa / KPKT Tidak Pernah Abaikan Rakyat Negeri Lain – Noh Omar

KPKT Tidak Pernah Abaikan Rakyat Negeri Lain – Noh Omar

Menteri Kementerian Kesejahteraan Bandar, Perumahan dan Kerajaan Tempatan, Tan Sri Noh Omar menegaskan bahawa kementeriannya tidak pernah menganak tirikan mana-mana negeri dalam soal meningkatkan kualiti dan kesejahteraan hidup rakyat.

Bercakap kepada pemberita semasa majlis rumah terbuka hari raya Parlimen Tanjong Karang, Noh menyatakan sejak memegang amanah di kementerian tersebut sejak setahun lalu, beliau sebaliknya telah meluluskan peruntukan RM400 juta untuk pembangunan rakyat di seluruh negara.

“Di Johor saya telah pergi ke Muar dan meluluskan peruntukan sebanyak RM2 juta. Begitu juga di Rompin, saya juga telah meluluskan peruntukan RM25 juta untuk meningkatkan kesejahteraan rakyat di kawasan itu.

“Sama juga di Pulau Pinang, saya telah meluluskan peruntukan sebanyak RM1 juta untuk membaiki rumah kos rendah di negeri itu. Maka adalah tidak tepat kalau ada pihak menyatakan KPKT hanya memberi tumpuan lebih kepada Selangor sahaja,” katanya.

Selain itu, Noh menjelaskan bahawa Selangor merupakan kawasan yang paling banyak mempunyai kawasan perbandaran termasuklah berhadapan dengan masalah kemiskinan bandar yang melebihi daripada negeri-negeri lain.

“Maka, sebagai Menteri, sudah tentulah tanggungjawab saya adalah untuk menyelesaikan masalah kemiskinan bandar termasuklah masalah-masalah perumahan kos rendah yang bilangannya juga adalah lebih banyak,” katanya.

About Keruing Hitam

Check Also

KPKT Bantu Baik Pulih Flat Yang ‘Dilupakan’ Kerajaan Selangor

Baru sahaja pulang ke tanahair selepas mengerjakan haji semalam, Tan Sri Noh Omar hari ini …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *