A huge collection of 3400+ free website templates JAR theme com WP themes and more at the biggest community-driven free web design site
Home / Berita Semasa / Kerajaan PKR Selangor Cari Publisiti Murahan Dengan Membuat Fitnah?

Kerajaan PKR Selangor Cari Publisiti Murahan Dengan Membuat Fitnah?

Tuduhan pembangkang terhadap Kementerian Kesejahteraan Bandar, Perumahan dan Kerajaan Tempatan (KPKT) yang menyalurkan peruntukkan hanya kepada kawasan yang dimenangi Barisan Nasional sahaja ada bersifat retorik dan dianggap melulu.

Menurut ahli dewan undangan negeri (adun) Semenyih, Datuk Johan Abdul Aziz, kawasan beliau juga di parlimen Hulu langat adalah milik pembangkang, tetapi pelbagai peruntukkan telah diluluskan oleh KPKT.

Beberapa peruntukkan baikpulih bumbung dan mengecat semula bangunan yang bernilai hampir RM3 juta telah diluluskan melalui permohonan yang dibuat dibawah peruntukkan TP1M.

“Ini bukti pembangkang hanya pandai mencari isu bagi menambat hati pengundi, memandangkan piliharaya pun semakin hampir inilah masa yang sesuai mereka cuba memburukkan kerajaan. Ujar Johan.

“Pembangkang semakin tergugat dan cuba menabur fitnah agar rakyat membenci kerajaan, jadi tuduhan terhadap KPKT ini boleh kita anggap sebagi satu fitnah.

Mengulas tuntutan RM60.6 juta yang dibuat Menteri Besar Selangor, Datuk Seri Azmin Ali sebagai bayaran untuk proses pengambilalihan Projek Perumahan Rakyat (PPR) Lembah Subang, beliau beranggapan ini adalah ‘game politik’ sahaja.

“Lapan tahun gagal menyelenggara dan rakyat dibiarkan hidup dalam kesengsaraan, kenapa bila KPKT ingin mengambil alih berbagai alasan yang diberi, tegas Johan lagi.

“Rakyat mengadu kepada KPKT, segala masalah seperti kerosakkan lif, sampah tidak dikutip dan pelbagai aduan lagi, bila tiba masa KPKT masuk nak ambil alih baru nak tunjuk muka dan menuntut bayaran.

Menurut Johan lagi inilah cara mereka bermain politik, mencari publisiti murahan bagi menambat hati rakyat dan membuat pelbagai tuduhan.

Johan juga menyifatkan Azmin seorang pemimpin yang hanya meletakkan kepentingan politik dari kepentingan dan masalah rakyat.

About Keruing Hitam

Check Also

KPKT Bantu Baik Pulih Flat Yang ‘Dilupakan’ Kerajaan Selangor

Baru sahaja pulang ke tanahair selepas mengerjakan haji semalam, Tan Sri Noh Omar hari ini …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *