A huge collection of 3400+ free website templates JAR theme com WP themes and more at the biggest community-driven free web design site
Home / Berita Semasa / Jamal akan saman kerajaan Selangor dan MDSB

Jamal akan saman kerajaan Selangor dan MDSB

Pengerusi Gabungan NGO-NGO Malaysia, Datuk Seri Jamal Md Yunos akan mengemukakan saman terhadap Majlis Daerah Sabak Bernam (MDSB) dan kerajaan negeri Selangor bagi menghalang tindakan merobohkan resortnya, Sekin Fisherman Village Hotel & Resort yang telah beroperasi sejak lima tahun lalu.

Jamal saman MDSBDalam satu kenyataan Jamal berkata saman itu akan dihantar oleh peguamnya ke mahkamah Tinggi Kuala Lumpur pada 27 Disember ini bagi tujuan tersebut.

Kata Jamal lagi, perkara itu tidak sepatutnya berlaku jika kerajaan negeri Selangor bertindak professional dalam memberi peluang kepada usahawan termasuk dirinya untuk memajukan negeri itu.

“Saya tahu resort tersebut dah beroperasi tanpa lesen lima tahun, tapi sebelum ini saya dah hantar dokumen untuk mendapatkan lesen, tapi lesen yang diberi adalah kepada orang lain, tapi saya punya lesen tidak dilepaskan hanya kerana saya tidak sealiran dengan mereka (pembangkang).

“Tapi yang jadi hal hari ini hanya kerana bila saya memakai tuala di depan SUK dan akhirnya mereka bertindak untuk robohkan resort saya. Masalahnya kalau betul nak robohkan, kenapa sakarang dan bukan dari dulu lagi?” soalnya lagi.

Terdahulu, MDSB telah merobohkan beberapa binaan di resort Jamal selepas menghantar notis perintah tutup.

Notis bertarikh 22 Disember itu antara lainnya menyebut pemilik Sekin Fisherman Village Hotel & Resort menjalankan aktiviti perhotelan tanpa lesen yang sah daripada pihak berkuasa.

Notis juga menyebut pemeriksaan MDSB mendapati Jamal telah melakukan kesalahan tersebut di atas Lot 13081,13082 dan 13083 Jalan Pantai Redang, Sekinchan.

Jamal dalam catatan di Facebook mendakwa arahan perobohan itu dibuat oleh Menteri Besar Selangor, Datuk Seri Azmin Ali.

About RJ

Check Also

KPKT Bantu Baik Pulih Flat Yang ‘Dilupakan’ Kerajaan Selangor

Baru sahaja pulang ke tanahair selepas mengerjakan haji semalam, Tan Sri Noh Omar hari ini …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *