A huge collection of 3400+ free website templates JAR theme com WP themes and more at the biggest community-driven free web design site
Home / Uncategorized / Harga minyak AS naik 11 sen kepada AS$34.68 setong

Harga minyak AS naik 11 sen kepada AS$34.68 setong

Berita baik, dagangan hadapan minyak mentah AS naik dalam dagangan di Asia awal pagi ini dikejutkan dengan keyakinan harga terendahnya mungkin akan berakhir selepas data yang menunjukkan pengeluaran minyak AS mencecah paras terendahnya sejak November 2014.

Dagangan hadapan minyak AS naik 11 sen kepada AS$34.68 setong pada 0019 GMT, selepas berakhir sembilan sen dalam sesi sebelumnya.

Minyak dunia

Harga minyak stabil dengan penurunan pengeluaran AS memberikan sedikit sokongan mekanikal kepada pasaran, kata ANZ dalam notanya pagi ini.

Walaupun Inventori minyak AS naik mencecah paras terbaharu kepada 517.98 juta tong minggu lalu, pengeluarannya jatuh enam minggu kepada 9.08 juta tong sehari berdasarkan data daripada Jabatan Tenaga, Pengurusan Maklumat Tenaga.

Lanjutan pengurangan pengeluaran dijangka akan berlaku dalam bulan tertentu.“Pasaran kredit yang semakin ketat menyukarkan pengeluar shale AS untuk menstruktur kembali hutang akan datangnya dan kita mungkin akan menyaksikan penurunan dalam pengeluaran minyak AS dalam 2016 dan 2017,” kata ANZ.

About RJ

Check Also

NGO Cina Sindir Guan Eng Hingga Merah Padam Di Khalayak Ramai

Majlis Klan Cina Pulau Pinang 1.    Majlis Klan Cina Pulau Pinang adalah NGO gabungan lebih …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *