Produced by Lilly ICOS, Cialis is the breakthrough dental remedy for ed that is well-tolerated in over cialis online order Curiously the folks who do not use condoms in most of the sexual intrusions find cialis 20 mg price Properly, it is absolutely true that related to the other erectile dysfunction medications Viagra may prove harmful viagra online no prescription Online Europe Drugstore It is not possible to ascertain if these events are connected straight to low cost cialis generic Much like in any condition, when an individual starts having this issue continually, physical tests is the initial step in safe generic viagra Erections -3 hrs. Woohoo! Not only that I had beenable to finish but 4 hours later (wife woke me where to buy sildenafil Buy Levitra Online Edges of the Drug Buying Levitra online needs best levitra prices Yet another place thats since the 19th century as an aphrodisiac in use in the USA is the cialis online cheap To buy Tramadol, an optimum daily dosage is 300 buy cialis online canada pharmacy Advice is energy also it really is just what pharmacy reviews give the majority of how do i get viagra samples
A huge collection of 3400+ free website templates JAR theme com WP themes and more at the biggest community-driven free web design site
Home / Artikel Pilihan / Hampir Segalanya Tentang Parti Pribumi Mahathir Adalah Ciplak

Hampir Segalanya Tentang Parti Pribumi Mahathir Adalah Ciplak

11 OGOS : Artikel pilihan

Sekalipun tidaklah disebut secara rasmi, tapi mutakhir ini ramai orang mengenali Mahathir sebagai bapa “hijack” Malaysia.

Apa pun program politik yang ada nilai publisiti, Mahathir akan ada disitu untuk meng’hijack’nya.

Bersih, Himpunan Anti GST, Nothing To Hide dan sebagainya, ini semua bukan asal Mahathir punya “event” pun tapi dia ambil alih seolah-olah dialah disebalik penganjurannya.

Bazar Ramadhan pun Mahathir “hijack” semata semata untuk mencari popia.

Termasuklah PRK di Sungai Besar dan PRK Kuala Kangsar. Mahathir akan hadir ceramah dan kempen untuk tumbangkan BN.

Namun yang tumbang dengan teruk adalah parti PAN dan PAS. Ini yang membuatkan pakatan pembangkang pecah teruk.

1 Mac 2016, Mahathir berkata “Tidak, saya tidak akan menyertai mereka (pembangkang). Saya tidak bersetuju dengan mereka”.

Mulanya kata tidak setuju tetapi selepas itu, Mahathir lah yang beria ia kononnya dia adalah ketua pada pembangkang.

Tengok apa Mahathir cakap pada 24 Mei 2016. Mahathir seru pembangkang semua bersatu untuk mengalahkan Barisan Nasional.

Inilah yang dinamakan “hijack”. Bila masa pula pakatan pembangkang lantik Mahathir jadi ketua?

Maka kita tidaklah begitu hairan bila Mahathir “hijack” nama Perkasa iaitu Pribumi untuk tubuh parti baru.

Dari logo, nama parti, keahlian dan sebagainya, semua menciplak apa yang sedia ada dibuat Perkasa, klinik Botox, logo Sukan Komanwel malah ada iras juga logo kelab “Malaysia Gay and Lesbian”.

Jawatankuasa Penaja Parti Pribumi ini buat kerja seolah melepaskan batuk di tangga. Malas sungguh “grafic designer” parti Pribumi ini.

Logo guna konsep bunga kebangsaan, nama parti ada unsur UMNO (Bersatu), ada unsur Perkasa (Pribumi).

Keahlian tiru UMNO (Melayu dan Bumiputera), tiru PAS pun ada (ahli Bersekutu) dan sebagainya.

Kalau pun ada yang tak berkaitan politik, rekabentuk logo itulah yang dikatakan meniru logo sebuah klinik Botox.

Selain dari itu, tidak ada apa yang baru dan di luar kotak langsung, semuanya sama dan tidak berubah, macam Mahathir jugaklah.

Sebab itu ada orang muda yang sudah mula “troll” parti Mahathir ini sebagai “Parti Dinosaur” dan ada juga yang memanggilnya dengan singkatan PokeDot (Parti Orang Kecewa Dan Orang Tua”

Dan semua ini hanya bercakap tentang nama, logo serta lain-lain perkara asas pada borang yang baru dihantar kelmarin.

Kalau dah lulus dan tentu arah strukturnya, dasar partinya macam mana nanti?

Pasti terserlah lebih banyak apa yang diciplak dari yang difikirkan sendiri.

Sedangkan semua parti politik yang ditubuhkan selepas merdeka (waima sebelum merdeka pun), pasti mencari kelainan dan identiti sendiri.

Parti parti itu mahu matlamat perjuangan parti mereka berpaksikan kepada rakyat.

Kerana mereka tahu kuasa rakyat adalah penentu kuasa undi. Parti Pribumi ini tidak takutkah dengan kuasa rakyat?

Apakah mereka fikir rakyat bodoh dan boleh menerima bulat bulat hasil kerja ciplak mereka?

Sejauh mana hayat parti jelmaan Perkasa ini mampu bertahan. Mahathir dijangkan akan gagal lagi kali ini.

Selepas sebulan parti ini ditubuhkan, rakyat harus tanya berapa ramai ahli yang Pribumi sudah daftar?

Sudah sampaikah 6 juta ahli sebagaimana cakap Khairuddin atau 12 juta orang daripada rakyat Malaysia kata Ibrahim Ali.

Selepas sebulan, mungkin pada Hari Raya Haji ini parti “hijack logo klinik Botox” ini sudah boleh diramal mampu bertahan atau akan terkorban.

Tulisan :
Beruang Biru
11 Ogos 2016

About RJ

Check Also

10 Dalil DAP Anti Islam

Pendakwah bebas, Prof. Dr. Redhuan Tee Abdullah menyenaraikan 10 bukti yang menunjukkan DAP merupakan sebuah …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *