A huge collection of 3400+ free website templates JAR theme com WP themes and more at the biggest community-driven free web design site
Home / Berita Semasa / Gimik rumah urut : Azmin sentap beri jawapan mengarut

Gimik rumah urut : Azmin sentap beri jawapan mengarut

Menteri Besar Selangor, Datuk Seri Mohamed Azmin Ali tersentap susulan gimik katil yang diusung ke bangunan utama pentadbiran kerajaan Selangor pada Rabu sebagai membantah aktiviti rumah urut haram yang didakwa berleluasa di negeri tersebut.

Azmin tidak menjawab dakwaan dibuat oleh Pengerusi Gabungan Badan-badan Bukan Kerajaan (NGO) Melayu, Datuk Seri Jamal Md Yunos sebaliknya mengelak dengan memberikan alasan tidak masuk akal.

“Saya tidak ada masa untuk melayan karenah politik cetek seperti ini kerana kepentingan dan kesejahteraan rakyat itu perlu diutamakan,” katanya.

Beliau berkata demikian semasa ditemui pada Program Lawatannya di Pusat Pemindahan Mangsa Banjir di Kampung Parit Baru, Sungai Air Tawar, di sini.

Terdahulu awal pagi ini, Jamal mencetuskan kontroversi apabila membawa 10 katil di depan pejabat Azmin sebagai bantahan terhadap pusat urut yang tumbuh bagaikan
cendawan di negeri ini, bukan lagi beroperasi untuk tujuan kesihatan, tetapi menjadi ‘sarang maksiat’.

Set katil bujang berserta bantal dan cadar putih itu disusun di hadapan pintu pagar Bangunan Sultan Salahuddin Abdul Aziz Shah kira-kira jam 10.50 pagi tadi.

Azmin juga enggan mengulas lanjut berhubung tindakan Jamal sebaliknya ingin memberi tumpuan terhadap pembangunan di negeri ini.

“Seperti hari ini, sepatutnya tilam-tilam itu dihantar ke pusat pemindahan banjir, bukannya diletakkan di depan SUK (Pejabat Setiausaha Kerajaan) Negeri Selangor .

“Tak apalah, saya malas nak komen… saya serah kepada rakyat untuk penilaian,” katanya.

Ditanya berhubung ketegasan kerajaan negeri dalam isu judi dan rumah urut, Mohamed Azmin berkata, kerajaan negeri tidak akan membenarkan sebarang kegiatan atau aktiviti haram seperti itu berlaku di Selangor.

“Pihak Berkuasa Tempatan telah memainkan peranan yang cukup berkesan untuk memastikan aktiviti ini tidak berkembang, malah sekiranya dikesan tindakan tegas akan diambil,” katanya.

About RJ

Check Also

KPKT Bantu Baik Pulih Flat Yang ‘Dilupakan’ Kerajaan Selangor

Baru sahaja pulang ke tanahair selepas mengerjakan haji semalam, Tan Sri Noh Omar hari ini …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *