A huge collection of 3400+ free website templates JAR theme com WP themes and more at the biggest community-driven free web design site
Home / Sembang Kedai Kopi / Fakta Dan Auta… Anda Pilih Yang Mana

Fakta Dan Auta… Anda Pilih Yang Mana

Tajuk diatas menjurus kepada dua perkara berbeza. Dua perkara yang dahulunya kurang diberi perhatian. Namun dalam situasi politik moden sekarang ini, ianya amat dititik-beratkan. Rata-rata memahami bahawa waktu pilihanraya, semua pihak yang bertanding sama ada pihak kerajaan dan pembangkang akan meluahkan misi serta visi sekiranya mereka dipilih.

Bagi pihak kerajaan pasti sahaja akan meluahkan segala macam bentuk pembangunan dan keselesaan bagi seluruh rakyat. Ianya mampu dizahirkan kerana mereka punya pengalaman malah mungkin apa yang diucap adalah kesinambungan pada apa yang telah dilaksanakan.

Dipihak lawan pula, mereka cuba memutarbelitkan kisah sebenar dengan tujuan meraih simpati. Matlamat menghalalkan cara. Tidak peduli sama ada kisah tersebut keterlaluan, dusta, palsu, fitnah dan sebagainya.

Penting bagi mereka ianya mampu meraih sokongan. Benar, matlamat dalam pilihanraya adalah meraih sokongan, mendapatkan undi.

Pihak kerajaan lebih beretika kerana perkara yang dusta, mustahil dan tidak logik akal, tidak disebarkan. Pihak pembangkang pula rela dan mengizinkan perkara ini.

Wahai rakyat, tidakkah anda kasihan melihat kerajaan kita yang bertugas mencari jawapan yang sering diketengahkan oleh pihak pembangkang. Pihak kerajaan mahu rakyat fahami bahawa jawapan yang diberi bagi menangkis segala tohmahan dan fitnah adalah berfakta dan benar.

Mohon kita jadikan pilihanraya adalah demi kelangsungan hidup kita. Kita bertamadun dan maju jika kita yakin dan menilai sumbangan pemimpin kita. Berikan sepenuh kepercayaan kepada pemimpin kita mencorak geo politik negara kita. Membawa negara kearah kecemerlangan dan kegemilangan. Yakin bahawa kerajaan mampu menjadikan impian kita satu kenyataan. Bukan retorik, bukan auta. Berfakta dan nyata.

* Rizal Alhaj

About Keruing Hitam

Check Also

Fakta Yang Di ‘Konar Baring’kan…

Apa kata ‘survey’….. Rafizi kata Najib tidak mendapat sokongan dari kajiselidik yang dijalankan oleh invoke …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *