A huge collection of 3400+ free website templates JAR theme com WP themes and more at the biggest community-driven free web design site
Home / Berita Semasa / Dalam Negara / Politik / DAP Tidak Akan Bertanding Di Kedua-dua PRK

DAP Tidak Akan Bertanding Di Kedua-dua PRK

DAP sekali lagi menyatakan pendiriannya bahawa parti itu tidak berminat bertanding pada pilihan raya kecil Parlimen Kuala Kangsar dan Sungai Besar sebaliknya akan menyokong calon Pakatan Harapan (PH).

Setiausaha Agungnya Lim Guan Eng bagaimanapun berkata, segala keputusan akan dibuat selepas mesyuarat Majlis Presiden atau Majlis Tertinggi Pakatan Harapan.

IMG-20160515-WA0056

lge mana“Kita serahkan kepada mesyuarat yang akan diadakan nanti di peringkat Majlis Presiden atau Majlis Tertinggi Pakatan Harapan yang tentu kami akan hadiri dan kami akan bincang dahulu sama-sama. Baru ada semangat setiakawan.

“Dari DAP kami tidak berminatlah… kami tidak berminat untuk bertanding di dua kawasan berkenaan,” katanya kepada pemberita selepas merasmikan Penang Anime Matsuri-Magical Summer 2016 di sini, Sabtu.

Katanya, PH masih ada masa yang panjang untuk perbincangan kerana hari penamaan calon adalah pada 5 Jun manakala pengundian pada 18 Jun.

“Masih belum terasa bahang-bahang pilihan raya kecil…ada tiga minggu lagi, marilah kita bersabar. Apa yang penting DAP hanya akan menyokong calon Pakatan Harapan sahaja,” katanya.

Ketua Menteri Pulau Pinang itu bagaimanapun berkata, soal pilihan raya kecil (PRK) Parlimen Sungai Besar seharusnya diajukan kepada Menteri Besar Selangor yang juga Timbalan Presiden PKR Datuk Seri Mohamed Azmin Ali terlebih dahulu kerana kawasan terbabit adalah di negeri Selangor.

Pada Jumaat, Guan Eng menegaskan DAP hanya menyokong calon Pakatan Harapan pada kedua-dua pilihan raya kecil berkenaan dan tidak akan menyokong calon PAS kerana parti itu bukan sekutunya.

About RJ

Check Also

Bahtera PH Bersama Tiga Nakhoda Akan Karam – TPM

Tindakan pembangkang meletakkan tiga pemimpin untuk mengetuai Pakatan Harapan boleh diumpamakan sebagai sebuah kapal tiga …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *