A huge collection of 3400+ free website templates JAR theme com WP themes and more at the biggest community-driven free web design site
Home / Berita Semasa / Dalam Negara / Politik / DAP mula tunjuk belang tikam Tun Mahathir balik

DAP mula tunjuk belang tikam Tun Mahathir balik

Adakah berbaloi Tun Dr Mahathir Mohamad bersekongkol dengan pembangkang terutamanya DAP semata-mata mahu menjatuhkan Datuk Seri Najib Tun Razak ?

Inilah yang menjadi persoalan ketika ini apabila DAP secara terang-terangan menikam bekas perdana menteri itu dalam kempen mereka menjelang Pilihan Raya Negeri (PRN) Sarawak Ke-11, 7 Mei depan.

Menerusi risalah kempen yang diedarkan kepada orang ramai ketika hadir mengikuti ceramah DAP, Tun Mahathir dihina konon pada mulanya mengamalkan Amanah, Bersih, Cekap (ini pun salah sepatutnya Bersih, Cekap, Amanah).

flyers DAP kutuk Tun MTetapi kemudian pada kolum sebelah kanan di risalah politik DAP itu dengan jelas menyatakan Tun Mahathir selepas beberapa tahun didakwa mengamalkan skandal penyelewengan di Malaysia yang melebihi berbilion-bilion ringgit.

Adakah ini balasan DAP ketika mana mereka sanggup terima Tun Mahathir menjayakan Deklarasi Rakyat termasuk demonstrasi haram Bantah GST di ibu negara baru-baru ini, pada masa sama menghina Tun Mahathir.

Pengedaran risalah DAP itu jelas menyerlah sifat hipokrit parti tersebut sanggup berbuat apa sahaja termasuk tikam sekutunya sendiri yang bekerja keras menggulingkan Najib dengan dijadikan bahan kempen PRN kali ini.

Inilah wajah sebenar DAP apabila rakan sesama Pakatan Harapan pun sanggup ditikamnya inikan pula Tun Mahathir.

Malah tak sedar dek untung apabila Tun Mahathir sanggup bekerjasama dengan mereka demi mengusahakan Deklarasi Rakyat di Kuala Lumpur baru-baru ini.

About RJ

Check Also

Bahtera PH Bersama Tiga Nakhoda Akan Karam – TPM

Tindakan pembangkang meletakkan tiga pemimpin untuk mengetuai Pakatan Harapan boleh diumpamakan sebagai sebuah kapal tiga …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *