A huge collection of 3400+ free website templates JAR theme com WP themes and more at the biggest community-driven free web design site
Home / Sembang Kedai Kopi / DAP Lagakan PKR, Pribumi Untuk Jadi Raja Dalam Pakatan

DAP Lagakan PKR, Pribumi Untuk Jadi Raja Dalam Pakatan

Parti cauvinis, DAP sangat selesa dengan kedudukannya sekarang kerana rakan-rakannya dalam Pakatan sedang bercakaran tentang pilihan calon PM diantara bekas Tun Dr Mahathir atau Anwar Ibrahim.

Jika diamati kenyataan Lim KIt Siang dan anaknya Guan Eng tentang isu ini, mereka sentiasa memberi informasi bercanggah sama ada menyokong Mahathir atau Anwar – seolah mengikut satu strategi melaga-laga PPBM dan PKR. Mereka tidak perlu hiraukan PAN yang sentiasa mengikut telunjuk DAP.

Terbaharu, portal The Malaysian Insight telah digunakan oleh DAP untuk menyiarkan berita sumber kononnya biro politik PKR telah bersetuju menerima Mahathir sebagai pengerusi Pakatan. Berita itu dengan cepat disangkal oleh pengarah komunikasi PKR Fahmi Fadzil.

Sebenarnya DAP bukannya mahukan sebuah Pakatan yang kuat tetapi lebih ke arah untuk menjadi “King Maker” dalam pasukan pembangkang. Ini hanyalah untuk menjaga kepentingan dan pendirian DAP yang anti Melayu dan Islam. Sampai bilakah penyokong Melayu Pakatan akan terus tertipu?

#pakatanproDAP

– Malaysia4all

About Keruing Hitam

Check Also

Fakta Yang Di ‘Konar Baring’kan…

Apa kata ‘survey’….. Rafizi kata Najib tidak mendapat sokongan dari kajiselidik yang dijalankan oleh invoke …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *