A huge collection of 3400+ free website templates JAR theme com WP themes and more at the biggest community-driven free web design site
Home / Berita Semasa / Bajet 2017 tumpu projek manfaat golongan B40

Bajet 2017 tumpu projek manfaat golongan B40

4 SEPT : Kerajaan akan memberi fokus kepada lebih banyak program rakyat yang memberi manfaat kepada golongan sasar terutama kumpulan berpendapatan 40 peratus terendah (B40) dalam Bajet 2017.

Bajet 2017Berikutan itu, Ketua Setiausaha Perbendaharaan Tan Sri Dr Mohd Irwan Serigar Abdullah mengunjungi empat negeri untuk meninjau kehidupan rakyat kurang bernasib baik dan menilai program sedia bagi merancang program rakyat berkenaan.

Beliau berkata lawatan kementerian ke Terengganu, Kelantan, Kedah dan Perlis bermula minggu lepas bertujuan menaksir langkah yang boleh diambil bagi meningkatkan taraf hidup golongan keluarga berpendapatan rendah yang meliputi aspek penempatan perumahan, pekerjaan dan kemahiran.

“Kerajaan juga akan melihat jika terdapat tanah kerajaan yang boleh diusahakan untuk projek perumahan bagi kumpulan B40 yang tidak memiliki kawasan atau tanah di negeri-negeri berkenaan.

“Minggu lepas di Kelantan dan Terengganu, saya melihat keadaan kehidupan di beberapa kawasan yang kebanyakannya merupakan nelayan dan pekebun. Dari situ,
kerajaan boleh merancang peningkatan untuk membantu mereka,” katanya semasa melawat Arau, Perlis pada Ahad.

Beliau ditemui di rumah Saad Mat, 81, yang merupakan peserta projek perintis Suria Ku di kawasan Pauh di sini.

About RJ

Check Also

KPKT Bantu Baik Pulih Flat Yang ‘Dilupakan’ Kerajaan Selangor

Baru sahaja pulang ke tanahair selepas mengerjakan haji semalam, Tan Sri Noh Omar hari ini …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *