A huge collection of 3400+ free website templates JAR theme com WP themes and more at the biggest community-driven free web design site
Home / Berita Semasa / Azmin tak perlu takut, berani kerana benar – Chegu Bard

Azmin tak perlu takut, berani kerana benar – Chegu Bard

8 OGOS: Pengasas Solidariti Anak Muda Malaysia (SAMM) Badrul Hisham Shaharin atau Chegubard akan membuat laporan kepada Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) berhubung dakwaan Menteri Besar Selangor yang telah meluluskan sebidang tanah di Paya Indah Wetlands untuk pembangunan.

Katanya, laporan itu akan dibuat bila sampai masanya, namun dalam masa yang sama beliau akan terus menggesa Datuk Seri Mohamed Azmin Ali untuk untuk mendedahkan maklumat tentang perkara itu.

Tambah beliau lagi, Menteri Besar Selangor itu juga tidak perlu panik jika beliau berada di pihak yang benar.

“Pusingan pertama ternyata kamu sudah salah dan kalah, kami dedah lot 68054 dalam kawasan paya Indah Wetlands ditukar status kamu arah Eli (exco) nafi tapi bila kami buktikan tipu, Eli terpaksa buat sidang media lain dan alihkan ke lot lain.

null

“Kami buktikan sekali lagi lot tersebut di dalam Paya Indah Wetland dengan merujuk dokumen rasmi kerajaan dan lot itu bertukar status berdasarkan dokumen rasmi kerajaan juga.

POSTER CHEGUBARD“Jadi pada saya mudah, Azmin jangan panik kalau dia tak salah dan yang pasti kita akan buat laporan kepada SPRM bila tiba masanya,” katanya kepada BNBBC.my portal.

Terdahulu, Exco Pelancongan, Alam Sekitar, Teknologi Hijau dan Hal Ehwal Pengguna, Elizabeth Wong menyangkal dakwaan Chegubard sekaligus menepis dakwaan yang dikatakan bertujuan untuk mencemar imej kerajaan negeri.

Tambah Elizabeth, kerajaan Selangor tidak melakukan pelengkungan semula sebidang tanah pertanian di Paya Indah Wetlands yang didakwa Chegubard sendiri.

Namun tegas Chegubard, pihaknya kini sedang meneliti secara serius berhubung kepentingan Azmin dengan pamaju tanah tersebut.

About RJ

Check Also

KPKT Bantu Baik Pulih Flat Yang ‘Dilupakan’ Kerajaan Selangor

Baru sahaja pulang ke tanahair selepas mengerjakan haji semalam, Tan Sri Noh Omar hari ini …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *