A huge collection of 3400+ free website templates JAR theme com WP themes and more at the biggest community-driven free web design site
Home / Berita Semasa / Azmin Bacul, Tamatkan Sidang DUN Awal – Zein Isma

Azmin Bacul, Tamatkan Sidang DUN Awal – Zein Isma

Sidang Dewan Undangan Negeri (DUN) Selangor yang hanya bersidang sehari setengah bukti Menteri Besarnya takut jawab soalan pembangkang.

Itu dakwaan Ketua Penerangan UMNO Selangor, Datuk Zein Isma Ismail.

Menurutnya, berdasarkan portal kerajaan negeri, sidang DUN Selangor sepatutnya diadakan selama lima hari bermula semalam tetapi sudah ditamatkan tengahari tadi.

“Dengan andaian tersebut (sidang DUN lima hari) para wakil rakyat dari BN yang merupakan pembangkang di Selangor telah telah menyiapkan beberapa soalan tambahan untuk diajukan kepada kerajaan negeri.

“Antara isu yang hangat ialah berkaitan SPLASH, penyalahgunaan duit Marris serta isu kebajikan rakyat yang tidak dijaga.

“Namun tindakan Datuk Seri Mohamed Azmin Ali menamatkan sidang lebih awal iaitu hari ini adalah tindakan bacul kerana mengelak dari menjawab soalan-soalan tambahan dari pihak pembangkang,” kata Zein.

Menurutnya, kepimpinan kerajaan negeri juga menjadikan sidang DUN sebagai medan membangkitkan isu-isu persekutuan seperti isu 1MDB, sedangkan sidang DUN sepatutnya membincangkan isu berkaitan hal ehwal negeri.

“Sikap hipokrasi Azmin jelas merugikan rakyat Selangor dan ternyata beliau lebih berminat bermain dengan isu-isu persekutuan dari membincangkan soal tadbir urus negeri secara berhemat.

“Kepada Azmin saya ingatkan agar bersabar dahulu sehingga PRU akan datang. Sebaiknya beliau hanya bertanding untuk kerusi Parlimen sahaja, lupakan kerusi DUN kerana minat sedara lebih kepada isu-isu berkaitan dasar-dasar kerajaan persekutuan.

“Tunjukkan contoh tadbir urus negeri yang tulus ikhlas dahulu sebelum mempertikaikan sidang Parlimen,” katanya.

Menurut Zein, Azmin hanya si atam jantan gah berkokok, tapi ekor bergelumang tahi.

About Keruing Hitam

Check Also

KPKT Bantu Baik Pulih Flat Yang ‘Dilupakan’ Kerajaan Selangor

Baru sahaja pulang ke tanahair selepas mengerjakan haji semalam, Tan Sri Noh Omar hari ini …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *