A huge collection of 3400+ free website templates JAR theme com WP themes and more at the biggest community-driven free web design site
Home / Berita Semasa / ADUN Gesa Kerajaan Negeri Naik Taraf Pasar Basah Di Selangor

ADUN Gesa Kerajaan Negeri Naik Taraf Pasar Basah Di Selangor

Barisan Nasional (BN) Selangor menyeru kerajaan negeri menaik taraf kemudahan dan pengurusan pasar-pasar basah di negeri itu selari dengan kemajuan dicapai.

Anggota Dewan Undangan Negeri (ADUN) Sungai Burong, Datuk Mohd Shamsudin Lias berkata keadaan pasar basah di Selangor yang kotor dan penuh sampah selain kemudahan asas yang tidak dijaga dengan betul tidak menggambarkan status Selangor sebagai negeri maju.

“Dalam lawatan ke Pasar Besar Klang hari ini, banyak sampah dibuang merata-rata terutamanya ke dalam longkang yang menyebabkan longkang berkenaan tersumbat dan mengeluarkan bau busuk.

IMG-20160418-WA0038

“Longkang yang tersumbat ini juga menjadi lokasi pembiakan nyamuk yang akan memberikan risiko kesihatan kepada para pengunjung pasar,” katanya dalam sidang akhbar selepas melakukan lawatan ke pasar berkenaan di sini.

Turut hadir, Pengerusi Kerajaan Tempatan, Pemutihan Kilang Haram dan Pembangunan Kampung Baru, Ean Yong Hian Wah.

Pada sidang akhbar sama, Ean Yong yang juga anggota ADUN Seri Kembangan, mengakui menerima beberapa aduan daripada peniaga yang mahu kerajaan negeri menaik taraf infrastruktur dan kebersihan pasar berkenaan.

“Oleh itu saya akan mengarahkan Majlis Perbandaran Klang untuk membentangkan satu kertas kerja bagi mengenalpasti infrastruktur yang perlu ditingkatkan untuk menjadikan pasar ini sebuah pasar moden,” katanya.

About RJ

Check Also

KPKT Bantu Baik Pulih Flat Yang ‘Dilupakan’ Kerajaan Selangor

Baru sahaja pulang ke tanahair selepas mengerjakan haji semalam, Tan Sri Noh Omar hari ini …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *